Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Výstavba v spolupráci s EUROLINE – 1. diel – Hrubá stavba

Výstavba v spolupráci s EUROLINE – 1. diel – Hrubá stavba

13.10.2023

Obrázok

Zverte výstavbu svojho budúceho domova do rúk firme, ktorej maximálne dôverujete. Aby ste boli presvedčení o kvalite práce, na ktorú si u nás potrpíme, pripravili sme pre vás sériu zaujímavých článkov. Dozviete sa v nich, ako prebiehajú jednotlivé etapy v

Čo je to vlastne hrubá stavba

Pod pojmom hrubá stavba rozumieme prvý a úplne najnižší stupeň dokončenia domu. Ak to zovšeobecníme, tak hrubá stavba je postavenie surového domu bez ďalších estetických úprav. V podstate ide o uzatvorenú konštrukciu, ktorú tvoria obvodové múry, vnútorné priečky a strop. Hrubá stavba by mala mať hotovú strechu, vrátane strešnej krytiny a odkvapov, namontované okná s vonkajšími parapetmi a nainštalované vchodové dvere. Naopak, neobsahuje vonkajšie zateplenie (pokiaľ je potrebné), fasádu, vnútorné omietky, izoláciu strechy, betónový poter a pod.

U nás v EUROLINE realizujeme výstavbu kvalitných rodinných domov pre Bratislavský a Trnavský kraj, pričom sa zameriavame na hrubé stavby, holodomy a domy na kľúč. Výstavbu hrubej stavby v našej réžii odporúčame všetkým, ktorí chcú mať skutočne kvalitný dom so zárukou, no ďalšie práce si už zabezpečia samostatne. V takomto prípade od nás klient dostane poctivo postavenú hrubú stavbu podľa zvolenej projektovej dokumentácie s 10 ročnou zárukou (štandard od EUROLINE). Ako inak, na výstavbu osobne dohliada kvalifikovaný tím našich odborníkov.

Tip: Objavte nové projekty domov v katalógu Euroline na rok 2023

Hrubá stavba od EUROLINE v skratke

V prípade, že sa rozhodnete pre výstavbu hrubej stavby od našej spoločnosti, budeme postupovať nasledovne:

  • Vytýčenie stavby, odstránenie ornice a výkopové práce (hĺbenie základových pásov)
  • Základy a základová doska (vrátane zemnenia a rozvodov TZB pod úrovňou základovej dosky)
  • Izolácie proti vlhkosti (pod múrmi a pod priečkami)
  • Zvislé konštrukcie (obvodové a nosné múry, priečky, ktoré členia vnútornú dispozíciu objektu)
  • Vodorovné nosné konštrukcie podlaží (strop, deka, schodisko)
  • Komín
  • Strecha (krov spolu s krytinou)
  • Klampiarske konštrukčné práce (montáž ríň, oplechovanie komínov, balkónov a atík)

Ako prebiehajú prípravné a realizačné práce

Ak si u nás objednáte hrubú stavbu, je potrebné ju najprv zamerať a vytýčiť pod vedením geodeta. Následne sa zhrnie ornica a začne sa s výkopom a betónovaním základov. Ďalším krokom je vyliatie základovej dosky. Rovnako je potrebné zabezpečiť obvodové murivo prostredníctvom hydroizolácie proti vsakovaniu vlhkosti zo zeme. 

Na hydroizoláciu sa zakladá prvý rad tehál, na ktorý sa položia ďalšie tehly a vymurujú sa obvodové múry, na ktoré sa osadia nadokenné preklady. Na obvodové múry sa vybuduje tzv. veniec, ktorý tvorí základ stropu.Postupne sa vytvoria priečky a krovy pod strešnú krytinu, pričom sa berú do úvahy aj ďalšie práce, ako sú izolácie vodorovných a zvislých stavebných konštrukcií. Na záver sa hrubá stavba uzavrie pomocou osadenia vchodových dverí a okien.

Zainvestovať do hrubej stavby má zmysel

Hrubá stavba rodinného domu predstavuje dlhodobú investíciu. Častokrát dom neslúži len jednej, ale prechádza aj na ďalšie generácie. Preto je veľmi dôležité, aby bol postavený poctivo a z kvalitných konštrukčných materiálov. Chyby, ktoré sa vyskytnú v tomto bode výstavby, sa už totiž neskôr odstrániť nedajú.

Netreba zabúdať ani na fakt, že vyššie investície (napríklad za kvalitný materiál či zodpovednú stavebnú firmu) sa neskôr zhodnotia. Rovnako aj energeticky úsporný dom, hoci na začiatku predstavuje vyššie náklady, pomôže neskôr ušetriť náklady za vykurovanie či klimatizáciu.

Stavať s EUROLINE sa oplatí

Na rozdiel od iných stavebných firiem naši klienti získavajú viaceré výhody:

  • 10-ročná garancia - k výstavbe ponúkame 10 ročnú záruku na stavebné konštrukcie ako sú základy, základová doska, vodorovné a zvislé konštrukcie a krov.
  • 28-ročné skúsenosti - už viac ako 28 rokov plníme sny o vlastnom bývaní klientom na slovenskom i českom trhu.
  • Pomoc pri financovaní - pomáhame s prefinancovaním výstavby až po zavkladovanie stavby na pohodlné získanie hypotekárneho úveru.
  • Fixne dohodnutá suma - prehľadná, transparentná výstavba s pevnou cenou zakotvenou v zmluve je vyjadrením nášho férového prístupu a otvoreného jednania.
  • Kvalita - garantujeme najvyššiu kvalitu svojich služieb a prác pod vedením odborného tímu Euroline, ako aj použitie výhradne certifikovaných a nami osvedčených materiálov. 
  • Profesionálny a zároveň ľudský prístup – sme profesionáli, no rozumieme vašim predstavám a potrebám.
  • Dohľad autorizovaných projektantov - na výstavbu dohliadajú naši odborníci s dlhoročnými skúsenosťami.
  • 1200 projektových riešení – pri výbere z nášho bohatého portfólia projektov vám ochotne poradíme.

Tip: Správne skladovanie stavebného materiálu vám pomôže ušetriť nemalé peniaze

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov