Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Terran Generon - solárne články integrované do strešnej krytiny

Terran Generon - solárne články integrované do strešnej krytiny

09.04.2019

Obrázok

Po inovatívnej povrchovej úprave strešnej krytiny, ktorá odráža IR žiarenie a efektívne zabraňuje prehrievaniu strechy, prichádza na trh spoločnosť Terran s produktom oveľa „ťažšieho kalibru“.

Reč je o revolučnom strešnom systéme Terran Generon, ktorému odborníci predpovedajú úspešnú budúcnosť.

Maďarská spoločnosť Terran nie je na trhu so strešnou krytinou žiadnym nováčikom. Firma sa výrobou betónových škridiel zaoberá už od roku 1993. Na Slovensku vznikla v roku 2 000 spoločnosť Mediterran Slovakia s.r.o. so sídlom vo Vlčanoch, ktorá dnes na modernej plnoautomatickej linke produkuje špičkovú strešnú krytinu. 

Okrem Slovenska má Terran pobočky v Chorvátsku i Rumunsku, vďaka čomu sa firma zaradila medzi stredoeurópskych lídrov vo výrobe betónových strešných systémov. Vráťme sa však späť k produktu Terran Generon, ktorý už mimochodom stihol na 40. ročníku veľtrhu CONECO RACIOENERGIA 2019 získať od odbornej poroty prestížne ocenenie za ekologicky úsporný strešný systém inovatívne využívajúci obnoviteľný zdroj energie

Terran Generon rozšíri portfólio zariadení šetriacich prírodu

Ekologické vykurovanie rodinných domov a ekologická príprava teplej vody, či výroba solárnej energie sú dlhodobým trendom, ktorý v našom storočí naberá na intenzite. Dobrou správou je, že tepelné čerpadlá i klasické solárne kolektory alebo fotovoltaické systémy sú z roka na rok cenovo dostupnejšie a zároveň aj sofistifikovanejšie. Nuž a pri zmienke o strešnom systéme Terran Generon s integrovaným fotovoltaickým panelom to platí na 100 %.

Bolo by zaujímavé vedieť, či sa spoločnosť Terran inšpirovala americkou Teslou, ktorá vyrába odolnú strešnú krytinu kombinujúcu fotovoltaické panely so silným technickým sklom už niekoľko rokov. Nech je to už akokoľvek, isté je jedno. Strešná krytina Terran Generon s fotovoltaickými článkami zakomponovanými priamo do povrchu krytiny ponúka kompletné riešenie pokrytia strechy a zároveň ekologickú výrobu elektrickej energie, ktorá prispeje k výraznému znižovaniu účtov.

So strechou Generon sa oplatí pouvažovať nad ponukou ZSE

Strešná krytina Generon je skutočne hodna technológií 21. storočia. Ak ju však navyše skombinujete s fyzickou alebo virtuálnou batériou na uskladnenie energie vyrobenej fotovoltaickým systémom, ktoré svojim zákazníkom ponúka Západoslovenská energetická spoločnosť, konečný výsledok môže byť dokonalý. Ďalšie odpovede na otázky typu, aký bude strešný systém Generon, treba hľadať u výrobcu.

Nová generácia strešnej krytiny optikou výrobcu 

Podľa vyjadrení výrobcu je strešná krytina Terran Generon výsledkom 18 mesačného intenzívneho výskumu a vývoja. V krytine sa snúbia roky skúseností s výrobou strešných systémov a najmodernejšie technológie v oblasti využitia obnoviteľných zdrojov energie. Terran Generon je teda kedykoľvek pripravený uchádzať sa o priazeň zákazníkov a naplniť ich veľké očakávania.

Výrobca strešnej krytiny sľubuje tiež jednoduchú, efektívnu, rýchlu a bezpečnú montážno nezabúda ani na estetickú stránku. Pri pohľade na dizajn krytiny mu musíme dať za pravdu, že ekologická výroba elektrickej energie môže mať elegantnú a estetickú podobu.

TipTesla namontovala prvé solárne strechy, ktoré vyrábajú elektrinu.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov