Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Spoznajte smart home gadgety, o ktorých ste zrejme ešte nepočuli

Spoznajte smart home gadgety, o ktorých ste zrejme ešte nepočuli

11.03.2022

Obrázok

Hovorí vám niečo inteligentný snímač bielizne, nočné svetlo na WC s detekciou pohybu, sous vide varič či digitálny sprchový ovládač? Toto všetko sú smart home gadgety, ktoré urobia vašu domácnosť ešte inteligentnejšou a pohodlnejšou.

Ako vyzerá moderná inteligentná domácnosť

Inteligentná domácnosť vo všeobecnosti znamená tzv. "prepojenú" domácnosť. To znamená, že väčšina zariadení v dome aj mimo neho, ako sú svetlá, garážové brány, či termostaty, má teraz inteligentné varianty. Ak to tak nie je, existuje príslušenstvo, ktoré premení "hlúpe" zariadenia domu na také, ktoré môžu navzájom komunikovať prostredníctvom "rozbočovača", resp. hubu. Vďaka nemu sa dajú tieto zariadenia ovládať na diaľku. Zároveň sa tým otvára cesta k tomu, aby sa stali súčasťou automatizovaného systému.

V súčasnosti platí, že gadgety sú čoraz lacnejšie a zároveň aj dostupnejšie. Preto sme pre vás urobili výber toho najlepšieho z inteligentných domácich gadgetov, ktoré sme našli. Niektoré z nich sú, takpovediac, povinnou výbavou a bez nich nemôžete svoj dom nazývať inteligentnou domácnosťou. Niektoré sú perfektné, ale dajú sa oželieť. Je pohodlné mať ich, ale určite sa dá žiť aj bez nich. Každá z týchto inteligentných vecičiek je však svojím spôsobom užitočná.

Tip: Najlepšie smart home systémy na rok 2022

Snímač bielizne SmartDry

Ak si počas prania bielizne potrebujete odskočiť a vybaviť iné záležitosti, toto je skvelý spôsob, ako sa uistiť, že máte prehľad o všetkých upozorneniach súvisiacich s praním. SmartDry vám pošle upozornenia, keď sa sušička zastaví, keď je oblečenie suché alebo keď sa jemná bielizeň príliš prehrieva.

K dispozícii je sprievodná aplikácia pre systémy iOS a Android, ktorá umožňuje kontrolovať stav vášho oblečenia, takže všetko prebieha úplne bezdrôtovo. SmartDry by mala fungovať s akoukoľvek elektrickou alebo inou sušičkou bielizne. Nastavenie je veľmi jednoduché a ako inak, spolupracuje aj so službou Amazon Alexa.

LED nočné svetlo na WC s detekciou pohybu

LED nočné svetlo na toaletu je ideálne najmä pre deti, ktoré sa boja tmy. Ak ste rozospatí, nemusíte šmátrať rukou po vypínači. Táto inteligentná pomôcka ľahko rozpozná pohyb v danom priestore a automaticky sa rozsvieti. 

Napríklad LED nočné svetlo na toaletu ponúka na výber až 16 farieb a polomer 170°, vďaka čomu ponúka pomerne široké pokrytie. K dispozícii budete mať päť úrovní jasu, ktoré vašej záchodovej mise poskytnú dokonalú úroveň osvetlenia. A vďaka ohýbateľnému krku z PVC sa perfektne hodí na všetky druhy toaliet.

Inteligentné žalúzie 

Ak chcete naozaj automatizovať svoju domácnosť a uľahčiť si život, rozhodne zvážte kúpu tohto inteligentného ovládača žalúzií. Nielenže ho ľahko nainštalujete (nastavenie trvá len päť minút), ale pomôže vám ušetriť čas, energiu a peniaze. Je dokonca kompatibilný s akýmikoľvek oknami, plastovými alebo kovovými žalúziami alebo roletami s pútkom na šnúrku alebo  retiazkou.

Rovnako si môžete stiahnuť sprievodnú aplikáciu a jednoducho zatvárať alebo otvárať žalúzie obyčajným ťuknutím. Pre ešte väčší komfort je možné aj naplánovať otváranie a zatváranie žalúzií. 

Digitálny ovládač sprchy 

Digitálny ovládač sprchy umožňuje presnejšie a jednoduchšie nastaviť, čo od svojej sprchy očakávate. Môžete ho ovládať prostredníctvom hlasu, smartfónu alebo prostredníctvom zabudovaných ovládačov.

Napríklad digitálny ovládač sprchy od spoločnosti Moen sa dodáva so spoločným ventilovým systémom M-PACT, vďaka čomu je flexibilný a ľahko sa aktualizuje. Podobne ako väčšina inteligentných domácich pomôcok v tomto zozname, aj tento digitálny ovládač sprchy je kompatibilný s Amazon Alexa.

Podsvietenie USB TV LED

Ak chcete elegantne zariadiť obývačku, umiestnite za televízor inteligentné LED svetlá CPLID. Existujú rôzne možnosti v závislosti od veľkosti vášho televízora, ale najširšie dokáže pokryť 82-palcovú zostavu.

USB TV LED osvetlenie nielenže skvele vyzerá, ale pomáha aj zmierniť únavu a namáhanie očí. Ak sa práve chystáte sledovať seriál, prečo to neurobiť štýlovo a pohodlne? Môže sa tiež synchronizovať s televízorom, takže sa zapne presne v okamihu, keď sa zapne aj televízor.

Inteligentný varič Anova Culinary Sous Vide 

Ak radi zdravo varíte, potom určite oceníte inteligentné sous vide variče, ako je aj Sous Vide Precision Cooker od spoločnosti Anova Culinary. Pripravované jedlá vďaka nemu privediete do dokonalosti. Využijete ho na zdravé a chutné varenie zeleniny, mäsa a mnohých ďalších pokrmov a to bez použitia rúk vďaka dôslednej kontrole a presnosti.

Už žiadne suché okraje alebo surové, neprepečené stredy. Žiadna unikajúca šťava, ani chuť. Len jednoduché, dokonalé a vždy jemné jedlá. Bonusom, ktorým disponuje každé inteligentné domáce zariadenie, je fakt, že ho môžete ovládať pomocou smartfónu a takisto vám pošle upozornenie, keď je jedlo hotové.

Tip: Nová úroveň komfortu je na svete. Objavte s nami smart novinky do kúpeľne

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov