Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Plánujete kúpu projektu rodinného domu EUROLINE? Zabudnúť by ste nemali ani na projekt doplnkovej stavby.

Plánujete kúpu projektu rodinného domu EUROLINE? Zabudnúť by ste nemali ani na projekt doplnkovej stavby.

23.03.2020

Obrázok

Na doplnkové stavby s viac ako 25 m2 zastavanej plochy je potrebné stavebné povolenie. K povoleniu okrem iných dokladov potrebujete tiež projektovú dokumentáciu. Rozumné je preto zároveň s domom vybavovať stavebné povolenie aj na doplnkovú stavbu.

Spoločné vybavovanie stavebného povolenia na rodinný dom a doplnkovú stavbu sa ukázalo byť veľmi praktické. Ušetrí vám peniaze i čas a to aj v prípadoch, keď sa do budovania samostatne stojacej doplnkovej stavby pustíte až po úplnom dokončení rodinného domu.

Ponuka projektov doplnkových stavieb príjemne prekvapí

Dnes sú dve alebo dokonca až tri autá v domácnosti bežným štandardom. Do ponuky projektov doplnkových stavieb sme preto zaradili viaceré garáže a prístrešky na autá. Mysleli sme však aj na chvíle relaxu a na skladové priestory, ktorých mimochodom nie je nikdy dosť. Veríme, že projekty záhradných stavieb a domčekov splnia vaše očakávania. V ponuke nájdete 14 projektov rôznych doplnkových stavieb za zaujímavú cenu. Poďme sa teda podrobnejšie pozrieť, aké projekty doplnkových stavieb máte k dispozícii.   

Garáže nesklamú. Akékoľvek!

Garáže sú výbornou odpoveďou na požiadavky bezpečnosti a komfortu. Garáž sa dá využívať ako dielňa, dokáže ponúknuť miesto na uloženie náradia, no svoje miesto si tu nájdu aj bicykle. Súčasné autá sú nielen silnejšie, ale aj čoraz väčšie. A to nielen modely SUV. Do úvahy preto najčastejšie prichádzajú iba garáže s výmerou nad 25 m2.

Tomuto kritériu vyhovujú všetky jednoduché murované stavby so sedlovou, pultovou alebo plochou strechou určené na parkovanie jedného vozidla z našej ponuky. Čo však s manželkiným autom v zime? Túto otázku nebudete musieť riešiť, ak sa rozhodnete pre niektorý projekt samostatne stojacej dvojgaráže. Podobne ako pri jednoduchých garážach na jedno auto, aj tentoraz sa môžete rozhodnúť pre dvojgaráž so sedlovou, pultovou alebo plochou strechou. No ani tu sa vaše možnosti ešte nekončia.  

Veľmi zaujímavou alternatívou sú garáže s prístreškom. V tomto prípade je jedno auto parkované v bezpečí garáže, druhé máte rýchlo poruke pod prístreškom. Pri samostatných prístreškoch bez garáží ešte chvíľu ostaneme a dáme im priestor v nasledujúcich riadkoch. 

Prístrešky na autá potešia

Ak je vašou prioritou rýchla realizácia výstavby doplnkovej stavby, nízka cena a základná ochrana auta pred dažďom, snehom, letným prehrievaním a intenzívnym UV žiarením, ktoré je príčinou starnutia laku, prístrešky na autá sú pre vás ako stvorené. Pri prístreškoch stojí za osobitnú pozornosť nielen ich praktická, ale aj estetická stránka. Tieto jednoduché drevostavby so sedlovou strechou bez ohľadu na to, či sú určené na parkovanie jedného alebo dvoch vozidiel na pozemku vždy pútajú svojou eleganciou.

Bez altánkov to nie je ono, rovnako ako bez záhradných domčekov

Altánky patria medzi obľúbené architektonické prvky, ktoré umožňujú naplno využívať potenciál záhrady. Inak tomu nie je ani pri našom altánku so stanovou strechou a prístrešku s dvomi obmurovanými stenami a krbom, ktoré priam vyzývajú na to, aby ste si vzácne chvíle voľna vychutnali pri posedeniach s rodinnými príslušníkmi, kolegami z práce či susedmi. 

K praktickým doplnkovým stavbám na záhrade patria tiež záhradné domčeky. Primárne sú určené na skladovanie záhradného náradia alebo na uskladnenie záhradného nábytku, no ich využitie môže byť oveľa pestrejšie. Záhradné domčeky poslúžia na uloženie dreva, ale aj ako chatky. 

Tip: Tieto veci dostanete u nás zadarmo, inde za ne musíte priplácať

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov