Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Nová úroveň komfortu je na svete. Objavte s nami smart novinky do kúpeľne

Nová úroveň komfortu je na svete. Objavte s nami smart novinky do kúpeľne

30.07.2021

Obrázok

Ak uvažujete o novostavbe či rekonštrukcii kúpeľne, zvážte smart vychytávky aj v tejto oblasti. Pozrite sa, ako si môžete kúpeľňu vyšperkovať do dokonalosti.

Inteligentné technológie posúvajú hranice

Hoci kúpeľňa zrejme nebude prvá na zozname, pokiaľ ide o inštaláciu smart technológií, rozhodne to nie je dôvod, prečo by nemohla byť súčasťou vašej inteligentnej domácnosti.

Či už ide o inteligentné osvetlenie, počúvanie ranného playlistu cez vodotesný reproduktor alebo kontrolu telesnej hmotnosti na inteligentnej váhe, v súčasnosti existuje celý rad gadgetov, ktoré vám pomôžu preniesť kúpeľňu do budúcnosti.

TIP: Čo je to inteligentná domácnosť a prečo by ste nad ňou mali porozmýšľať aj vy


Sprchovanie s inteligentnou sprchovou hlavicou je zábava

Sprchová hlavica Moxie od spoločnosti Kohler je vďaka zabudovanému reproduktoru Bluetooth ako stvorená na spievanie v sprche. Reproduktor bude tiež spolupracovať s akýmkoľvek zariadením pripojeným cez Bluetooth až do vzdialenosti 32 metrov, dokonca sa dá aj vysunúť zo sprchovej hlavice, ak si ho chcete vziať so sebou. K dispozícii budete mať aj vstavanú nabíjateľnú batériu, ktorá vám poskytne približne 7 hodín prehrávania.

Inteligentná osobná váha pre dokonalý prehľad

Fitbit Aria Air dokáže merať hmotnosť, stanoviť BMI a ukladať údaje o zmenách. V rámci aplikácie Fitbit si môžu používatelia nastaviť aj plány na dosiahnutie hmotnostných cieľov. Ako inak, váhu je zároveň možné prepojiť s partnerskými aplikáciami.

Smart zrkadlo prekvapí svojimi funkciami

Inteligentné zrkadlo Philips Hue s kruhovým dizajnom má stupeň krytia IP44, takže je chránené pred občasným postriekaním a na okraji kruhového dizajnu s rozmermi 560 x 560 mm má umiestnené biele svetlo Hue Ambience. Prstenec svetla sa dá prirodzene ovládať prostredníctvom aplikácie Hue, hoci zariadenie sa dodáva aj s diaľkovým ovládaním Hue Dimmer Switch, Hue Motion Sensor. K dispozícii je aj hlasové ovládanie prostredníctvom Alexa, Google Assistant a Siri.

TIP: 8 najčastejších otázok a odpovedí o inteligentnej domácnosti


Určite neprehliadnite ani zrkadlo Verdera Voice Lighting Mirror od spoločnosti Kohler. Na prvý pohľad síce môže vyzerať ako bežné kúpeľňové zrkadlo, no v skutočnosti je vybavené integráciou s Alexou a Google asistentom.

Nájdete v ňom zabudované osvetlenie vrátane nočného svetla aktivovaného pohybom a takisto aj reproduktory. Funkcia hlasového ovládania umožňuje jednoduchým príkazom ovládať akékoľvek iné zariadenia Kohler Konnect, ako aj prístup k typickým funkciám hlasového asistenta, ako je prehrávanie hudby a aktuálne informácie o počasí.

Posvieťte si v kúpeľni inteligentným osvetlením

Výhody inteligentného osvetlenia azda ani netreba predstavovať. Rovnako ako pri ostatných zariadeniach Hue, aj tu môžete nastaviť rozvrhy, rutiny a časovače, pričom si môžete zmeniť aj teplotu svetla a rozhodovať sa medzi 50 000 odtieňmi studenej, neutrálnej a teplej bielej farby.

Na pripojenie budete potrebovať Philips Hue Bridge, po pripojení však budete zariadenie ovládať aj prostredníctvom hlasových asistentov Alexa, Google Assistant a Apple HomKit (samozrejme, aj prostredníctvom aplikácie).

Smart toaleta ponúka maximálne pohodlie

Inteligentná toaleta Toto Neorest NX2 je vybavená funkciou automatického otvárania a zatvárania a samozrejme, aj automatického splachovania. Disponuje tiež vyhrievaným sedadlom, čistiacim systémom Toto Washlet a funkciami na úsporu energie a vody. Za zmienku stojí i katalytický dezodorizér v mise a čistiaca technológia, ktorá využíva elektrolyzovanú vodu s mierne kyslou hodnotou pH. V kombinácii s UV svetlom pomáha odstraňovať odpad, vodný kameň a plesne.

Hoci sa na prvý pohľad nápad s inteligentnou toaletou môže zdať ako zbytočný luxus, v skutočnosti môže prinášať niekoľko pozitívnych environmentálnych výhod. Napríklad ponúka zabudovaný senzor, ktorý pomáha určiť, koľko vody je potrebné použiť na každé spláchnutie. Pred nočnými pádmi vás ochráni zabudované nočné svetlo a k pohodliu prispieva aj vyhrievanie záchodovej dosky.

TIP: Moderné kúpeľňové trendy na rok 2021

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov