Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Máte záujem o dom na kľúč? Zistite, čo všetko v sebe zahŕňa

Máte záujem o dom na kľúč? Zistite, čo všetko v sebe zahŕňa

25.06.2018

Obrázok

Pri stavbe domu máme viacero možností. Svojpomocnú stavbu, stavbu za pomoci viacerých dodávateľov alebo kompletnú stavbu domu na kľúč. Zaujímalo by vás, aké výhody majú jednotlivé alternatívy a čo všetko nájdete v dome na kľúč? Povieme vám to v článku.

Sám, s pomocou iných alebo bez starostí a na kľúč

Časovo jednoznačne najnáročnejšou alternatívou je svojpomocná stavba, kedy váš nový dom staviate sami, s pomocou rodiny či známych. Výhodou môže byť to, že máte dokonalý prehľad nad celou výstavbou, presne viete, aké materiály boli na stavbu domu použité a takáto výstavba vás môže vyjsť o niečo lacnejšie ako stavba na kľúč. Ak však nakupujete rozumne. Pravdou je totiž aj to, že za materiály zaplatíte vyššiu sumu ako odberateľ, ktorý nakupuje vo veľkom a so zľavami.


Pravdepodobne najčastejšie sa rodinné domy stavajú tak, že majiteľ siniektoré práce a veci zabezpečí sám, na ostatné prizve živnostníkov či menšie firmy. Prípadne si celú stavbu vyskladá u jednotlivých firiem. Takáto forma výstavby môže byť znova o niečo lacnejšia, ale je tiež časovo náročná. Hľadanie tej správnej firmy na elektrinu, prívod vody či podlahu môže chvíľku trvať. Najmä, ak vám ide o skutočnú kvalitu a dobre odvedenú prácu.

 

Dom na kľúč je pohodlným a jednoduchým variantom. V prípade takejto výstavby si vyberiete zväčša len jedného dodávateľa (firmu), ktorá za vás nielen fyzicky postaví dom, ktorý si vyberiete, ale aj vybaví všetko, čo potrebujete. Rast vášho nového domu si tak môžete užívať v pokoji a bez starostí. Ak si teda zvolíte tú správnu, korektnú a profesionálnu firmu. Pri výbere dbajte najmä na to, ako dlho už daná firma pôsobí, na jej referencie, povesť a, samozrejme, ceny jednotlivých domov.

Čo všetko vám dá kúpa domu na kľúč?

Ako sme už spomenuli, s domom na kľúč nemáte žiadne starosti a prakticky vám zostáva už len priniesť nábytok a nasťahovať sa. Stavebná firma vám postaví nielen hrubé základy, ale aj celý dom a rovnako sa postará aj o interiér. Ten bude kompletne zariadený (podlaha, dlažba, obkladačky, zárubne,...). Už vám bude chýbať len nábytok. Dobrá firma vám totižto pri zakúpení domu na kľúč:

 

-       poradí pri výbere ideálneho pozemku pre vami zvolený dom,

-       poradí vám zvoliť si vhodný projekt vášho nového domu,

-       konzultuje s vami výber jednotlivých materiálov,

-       pomôže vám správne nastaviť financovanie stavby,

-       poskytne stavebný dozor,

-       vybaví potrebnú stavebnú dokumentáciu a povolenia,

-       postaví váš dom kvalitne a bez problémov.

 

Niektoré firmy poskytujú okrem samotnej výstavby domu aj možnosť úpravy okolia (výsadbu trávnika, rastlín, položenie dlažby či návrh terasy), vybavenie všetkej dokumentácie a skolaudovanie. Stavba je totiž dokončená až vtedy, keď je správne skolaudovaná a zapísaná v katastri nehnuteľností.

 

Kúpa domu na kľúč vás dokáže oslobodiť od množstva povinností a starostí. Ak nemáte čas a ani schopnosti postaviť si dom sám a máte dostatok finančných prostriedkov, nemáte nad čím váhať. Vyberte si dom z katalógu rodinných domov a môžeme sa dohodnúť.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov