Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Inteligentné osvetlenie ponúka viac ako len smart žiarovky

Inteligentné osvetlenie ponúka viac ako len smart žiarovky

30.11.2020

Obrázok

Moderné smart osvetlenie umožňuje luxusné, no zároveň šetrné bývanie. Využijete ho doma, v práci i na chalupe, takže sa stane vaším každodenným spoločníkom. Objavte možnosti osvetlenia, ktoré sa bude správať podľa toho, ako práve potrebujete.

Pohodlnejší život vďaka smart osvetleniu

Inteligentné žiarovky meniace intenzitu svietenia na základe príkazu z mobilu, tabletu alebo počítača, ktoré sa dajú ovládať na diaľku, už dávno nie sú len hudbou budúcnosti. Okrem toho dokážu stlmiť svetlo vždy, keď je to potrebné, napríklad vtedy, ak sa v noci potrebujete ísť napiť a nechcete pritom zobudiť celú rodinu.

Tip: Čo je to inteligentná domácnosť a prečo by ste nad ňou mali porozmýšľať aj vy

Vynikajúce služby poskytuje aj možnosť zmeny farby osvetlenia. Tak napríklad v prípade, že chcete vytvoriť útulnú a romantickú atmosféru, jednoducho si zvolíte teplé, hrejivé svetlo, pripomínajúce svetlo sviečok. Ak, naopak, potrebujete povzbudiť a načerpať energiu na nejakú prácu, vyberiete si klasické studené svetlo. Takéto osvetlenie môžete jednoducho zapnúť a vypnúť, stmievať alebo prepínať zo studeného na teplé úplne hravo prostredníctvom diaľkového ovládača alebo aplikácie.

Na inteligentné osvetlenie treba myslieť už pri stavbe domu

Na rozdiel od inteligentných vypínačov a smart žiaroviek, ktoré majú aj svoje nedostatky (napríklad nemožnosť ovládania dvoch svetiel z viacerých miest, prípadne fyzického priradenia iného svetla k danému vypínaču), je naozajstné inteligentné osvetlenie o krok vpred. To, čo ho robí takým výnimočným, je práve jeho schopnosť samostatnej automatizácie. Vďaka tomu dokáže používateľom ponúknuť skutočne lákavý komfort bývania. 

Nakoľko však ide o káblové systémy, je potrebné zapracovať ich do plánov v rámci výstavby, prípadne rekonštrukcie domu. Obavy z toho, koľko vás takáto inteligentná elektroinštalácia vyjde po finančnej stránke, nie sú opodstatnené. Hoci sú náklady individuálne, častokrát je výsledkom úspora energie, ktorá sa pozitívne premietne do finančného rozpočtu, keďže automatizácia sa dotkne viacerých systémov.

Výhody inteligentného osvetlenia v domácnosti

  • Nastavenie profilov podľa vlastných potrieb – napr. profil ráno, večer alebo noc
  • Dokáže meniť farbu svetla podľa toho, čo práve robíte
  • Svetelná hygiena – nastavenie teplých alebo studených odtieňov osvetlenia podľa aktuálnych potrieb
  • Dá sa ovládať pomocou ovládacieho panela alebo cez aplikáciu v mobile
  • Možnosť pomalého stmievania alebo rozsvecovania – dá sa využiť aj ako budík
  • Napojenie svietidiel na film, ktorý pozeráte v televízore
  • Prepojenie osvetlenia s prítomnosťou v miestnosti 
  • Napojenie osvetlenia na vonkajšie podmienky
  • Úspornosť a dlhá životnosť – tým, že funguje na princípe technológie LED, je oveľa úspornejšie ako klasické žiarovky

Tip: Smart domácnosti posúvajú latku neustále vyššie. Aj vďaka hlasovým asistentom.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov