Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Inteligentné kuchynské batérie sú praktické a šetrné

Inteligentné kuchynské batérie sú praktické a šetrné

25.07.2020

Obrázok

Modernizácia domácností neobišla ani takú frekventovanú kuchynskú záležitosť, akou je vodovodná batéria. Nejde len o dizajn, ale aj o inteligentné technológie, ktoré robia z tohto domáceho zásobníka vody naozaj nenahraditeľného pomocníka.

„Smart“ vodovodné batérie ponúkajú užitočné funkcie

Kým v súčasnosti potrebujete na prípravu sódy, vriacej či filtrovanej vody množstvo prístrojov, inteligentná kuchynská batéria vám poskytne všetko v jednom. Efektívne pomôže ušetriť priestor i čas, pričom vám poľahky umožní prípravu toho, čo práve potrebujete. 

To, čo sa doteraz zdalo len ako vzdialená hudba budúcnosti, sa pomaly stáva skutočnosťou. Predstavte si, že požadovaný typ vody, bez pachuti chlóru, vodného kameňa a ťažkých kovov, získate iba jednoduchým stlačením jediného tlačidla. To, či práve tečie perlivá, neperlivá alebo jemne perlivá voda, pritom ľahko odhalíte pomocou sfarbenia LED diódy.

Tip: Čo je to inteligentná domácnosť a prečo by ste nad ňou mali porozmýšľať aj vy

Batérie ovládané hlasom už nie sú hudbou budúcnosti

S pomocou kohútika Kohler Konnect Sensate v okamihu nadobudnete všetky výhody inteligentnej kuchynskej batérie. Tento virtuálny kuchynský asistent disponuje technológiou aktivácie hlasu, vďaka čomu je kompatibilný s Amazon Alexa, Google Assistant a Apple HomeKit. Inteligentný kohútik umožňuje pomocou hlasu zapnúť alebo vypnúť vodu, prepnúť prúd vody na sprchu, prípadne nadávkovať presné množstvo vody do nádoby.

(Zdroj: https://www.smarthome.kohler.com/smart-kitchen-faucets)

Za unikátnymi funkciami nezaostáva ani elegantný dizajn tejto inteligentnej kuchynskej batérie. Štýlové vyhotovenie sa vyznačuje ľahko čistiteľným povrchom, ktorý výborne odoláva usadzovaniu vodného kameňa. Používateľov tiež poteší rýchlosť bezdotykovej prevádzky, dosahujúca približne 20 milisekúnd.

Bezdotykové kuchynské batérie pre čistý a dokonalý vzhľad 

 Ak vám ovládanie hlasom z nejakého dôvodu nevyhovuje, môžete si vybrať vodovodné batérie ovládané senzormi pohybu. Kohútiky Motion Sense Touchless od spoločnosti Moen citlivo zaznamenávajú pohyb v blízkosti batérie, napríklad mávnutie rukou alebo položenie prázdnej nádoby pod kohútik. Šikovné riešenie určite uspokojí všetkých, ktorí si potrpia na vždy čistý kohútik, bez akýchkoľvek nečistôt, odtlačkov či baktérií.

(Zdroj: https://www.moen.com/innovation/motionsense-technology)

Okrem spomínaných výhod ponúka aj ďalší bonus v podobe šetrenia. Vďaka snímačom, ktoré púšťajú vodu iba vtedy, keď to potrebujete, je MotionSense navrhnutý tak, aby minimalizoval zbytočné míňanie. Inteligentná technológia MotionSense reaguje v okamihu, keď to potrebujete, pričom ponúka skutočne výnimočné pohodlie bez nutnosti použitia rúk v kuchyni.

Moderné „smart“ kuchynské batérie

Či už máte obe ruky plné alebo si potrebujete opláchnuť desať špinavých prstov, technológia Delta Touch20 nájde riešenie za vás. Bez problémov zachová kohútik čistý, hoci vaše ruky takými rozhodne nie sú. Postačí jednoduchý dotyk kdekoľvek na hubici alebo kuchynskom kohútiku

(Zdroj: https://www.deltafaucet.com/touch)

Prostredníctvom zápästia alebo predlaktia aktivujete prietok vody pri teplote vopred nastavenej rukoväťou kohútika. Komfort pri používaní zaisťuje LED svetlo Delta TempSense®, ktoré mení farbu. Tým vás upozorňuje na teplotu vody a eliminuje akékoľvek možné prekvapenie alebo nepohodlie. 

Vylepšené novinky, na ktoré si rýchlo zvyknete

Moderné kuchynské batérie v sebe spájajú viaceré výhody. Do očí vám určite udrie ich pôsobivý dizajn, pri používaní zase nedáte dopustiť na ich mimoriadnu funkčnosť a originálnosť. Okrem klasického prúdu vody ponúkajú aj možnosť rozprašovania, takže si vždy môžete zvoliť ideálnu možnosť na oplachovanie, plnenie alebo umývanie.

Flexibilná vyťahovacia hadica zase poskytne lepší dosah a efektívnejšie umývanie a oplachovanie veľkých hrncov a nádob. Pocítili ste smäd a zatúžili ste po pohári čerstvej vody? Obráťte sa na svoju inteligentnú kuchynskú batériu. Čerešničkou na torte, ktorú mnohé z nich ponúkajú, je funkcia, ktorá umožňuje nabrať si priamo z kohútika filtrovanú vodu na pitie, ochladenú na ideálnych 6 °C.

Tip: Tieto 4 smart zariadenia do domácnosti musíte mať

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov