Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Gadgety pre inteligentnú domácnosť

Gadgety pre inteligentnú domácnosť

30.09.2019

Obrázok

Záujem o inteligentnú domácnosť neklesá, práve naopak. Stále ide o frekventovanú tému a treba povedať, že úplným právom. Inteligentný dom sa totiž stará o pohodlie členov domácnosti, odbremeňuje ich od mnohých činností, zvyšuje ich bezpečnosť.

Prevádzka domu sa vďaka inteligentnej domácnosti stáva nielen bezpečnejšia, ale aj efektívnejšia, úspornejšia a zdravšiaInteligentný dom umožňuje hoci aj na diaľku ovládať jedným systémom vykurovanie, chladenie, tieniacu techniku, či osvetlenie, no pod palcom môžete mať aj automatické otváranie brán, okien alebo zavlažovanie.

Ak aj teda nie ste možno práve milovníkom technických vychytávok a vaša domácnosť doteraz nedisponuje žiadnym takýmto pomocníkom vedzte, že nikdy nie je neskoro. Gadgety, ktoré vám predstavíme nájdu uplatnenie aj v starších rodinných domoch, v ktorých sa pri výstavbe s predprípravou elektroinštalácie na smart zariadenia nepočítalo.

Diaľkovo ovládaný zámok na dvere je hitom

Hovorí sa, že ak niečo priveľmi dobre vyzerá na to, aby to bola pravda, tak väčšinou to pravda ani nie je. V prípade inteligentného zámku na dverách to však neplatí. Nemusíte byť fanúšikom technických vychytávok, no buďte si istí, že tomuto gadgetu na chuť prídete. 

(Zdroj: nuki.io ) 

Časy s kľúčom od bytu zaveseným na šnúrke okolo detského krku sú už nenávratne preč, ale stratiť kľúč nie je problém ani dnes. S inteligentným zámkom našťastie už kľúče riešiť nemusíte. Zámok využíva najnovšie technológie, ktoré vám umožnia ovládať dvere pomocou smartfónu, tabletu, odtlačku prsta alebo prostredníctvom diaľkového ovládania.

Dvere sa dajú otvárať samozrejme na diaľku kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Napríklad príbuzným, ktorí vám prídu počas dovolenky poliať kvety. Inteligentný zámok umožňuje inštaláciu do existujúcich dverí, je nezávislý na elektrickej sieti aponúka automatické zamknutie po zatvorení dverí.  

Tip: Viete, ako si vybrať vhodný zabezpečovací systém?

Kamerový zvonček to môže dotiahnuť do dokonalosti

Pri vchodových dverách ešte chvíľu ostaneme. O nič menej zaujímavo totiž nevyzerá ani ďalší gadget v podobe zvončeka vybaveného detekciou pohybu, kamerou a mikrofónom. Vďaka zabudovanej kamere a mikrofónu budete môcť po zazvonení alebo zaznamenaní pohybu vidieť osobu/y pri dverách a komunikovať s prípadnou návštevou bez toho, aby dotyčná osoba čo i len tušila, že sa počas rozhovoru nachádzate niekde na opačnom konci sveta. Pri zvončeku s kamerou nie je po zazvonení ničím neobvyklým ani niekoľko sekundové automatické nahrávanie videa. 

Senzory, detektory a ďalšie vydarené kúsky 

Šikovných zariadení je skutočne nepreberné množstvo. Inteligentná môže byť rýchlovarná kanvica, rovnako ako domáca meteostanica. Senzory a detektory dokážu upozorniť na dážď alebo na tečúcu vodu po podlahe. Signalizáciou unikajúceho plynu alebo zvyšujúcej sa koncentráciu oxidu uhličitého v miestnosti vám môžu dokonca zachrániť život, no celkom určite uvítate aj upozornenie na nevypnutú žehličku. 

(Zdroj: www.honeywell.com )

Ak chcete šetriť na vykurovaní, môžete siahnuť po inteligentnom termostate s mobilnou aplikáciou alebo po radiátorovej hlavici so zabudovaným teplomerom. Nebojte sa teda smart zariadení, zjednodušia vám život. Začať môžete hoci aj zariadeniami, ktoré sme spomenuli v našom príspevku.

Tip: Máte radi moderné technológie? Euroline a Solarnydom.sk spojili sily.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov