Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Chcete pri vykurovaní naozaj ušetriť? Smart radiátorové hlavice vám to umožnia.

Chcete pri vykurovaní naozaj ušetriť? Smart radiátorové hlavice vám to umožnia.

16.10.2019

Obrázok

Ušetrite na vykurovaní jednoducho a pritom veľmi efektívne. Zabezpečte sa proti zbytočnému prekurovaniu interiéru pomocou smart hlavíc.

Určite nám dáte za pravdu, že prehriate miestnosti pôsobia na človeka únavne a vyčerpávajúco. Z nášho pohľadu je však teraz oveľa dôležitejší fakt, že zbytočné prekurovanie priestorov zvyšuje náklady na vykurovanie. Nejde pritom o žiadne drobné, pretože každý jeden stupeň o ktorý sa zvýši teplota v miestnosti predstavuje 6 % nárast nákladov na vykurovanie.

Naopak, vhodná regulácia teploty interiéru prispeje k tomu, že sa v jednotlivých miestnostiach budeme cítiť úplne komfortne a zároveň nebudeme vyhadzovať peniaze von oknom. Do každej miestnosti rodinného domu by sa teda malo dodávať iba toľko tepla, koľko je naozaj potrebné a nie nepretržite, ale len vtedy, keď treba. Výbornou odpoveďou na takéto požiadavky sú inteligentné hlavice na radiátory, ktorými veľmi jednoducho a bez použitia špeciálneho náradia nahradíte klasické mechanické hlavice. 

Inteligentné hlavice sa postarajú o dokonalý tepelný komfort

Možnosť ovládania vykurovania na diaľku je výsadou inteligentnej domácnosti. Vďaka smart hlaviciam Fibaro a teplotnému senzoru Apple HomeKit si však budete môcť takýto komfort dopriať aj vtedy, keď nie ste majiteľom inteligentného domu

Fibaro hlavica je diaľkovo ovládaná termostatická hlavica na reguláciu teploty v miestnosti. Môže byť namontovaná na tri typy termostatických ventilov, takže problémom nebudú ani o niečo staršie modely radiátorov. Inteligentná Fibaro hlavica s teplotným senzorom meria aktuálnu teplotu v miestnosti a automaticky upravuje úroveň dodávaného tepla. Snímač teploty môže byť umiestnený na ľubovoľnom mieste a pomocou technológie Bluetooth môže pripojený až k trom hlaviciam.

So smart hlavicou môžete vopred plánovať teplotu miestností

Smart hlavica Fibaro neobsahuje displej, ale určite poteší možnosťou vytvorenia vykurovacieho plánu. Prostredníctvom aplikácie tak môžete jednoducho nastaviť režim vykurovania počas celého týždňa. Režim prispôsobený zaužívaným zvyklostiam domácnosti sa dá nastaviť jednotlivo pre každý deň v týždni. Samozrejmosťou je možnosť regulovaného temperovania počas dlhšej neprítomnosti, čo oceníte najmä počas zimných radovánok na dovolenke v niektorom lyžiarskom stredisku.

Hlavice je možné ovládať pomocou technológie Apple HomeKit odkiaľkoľvek, takže v prípade neplánovaného návratu si môžete doma vopred prikúriť. Na záver ešte dodáme, že vďaka technológii Apple HomeKit sa dá ovládať nielen vykurovanie, ale aj osvetlenie, tieniaca technika, garážové brány i kamery a zabezpečovacie systémy. Viac o tejto technológii sa dozviete v príspevku Čo je to Apple HomeKit?

Tip: Rodinné domy EUROLINE už aj s inteligentným systémom LOXONE

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov