Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

7 dôvodov, prečo je Tehlový dom Euroline určite správnym krokom

7 dôvodov, prečo je Tehlový dom Euroline určite správnym krokom

14.11.2018

Obrázok

Na fotografii je vyobrazený projekt Bungalov 1873 – Tehlový dom Euroline.


Hádam nikto nepochybuje o tom, že použité stavebné materiály sa rozhodujúcim spôsobom podpíšu pod konečné vlastnosti domu. Každý, kto stavia rodinný dom si samozrejme praje, aby bol práve ten jeho niečím zvláštny. Jednoducho - atraktívny viacgeneračný dom s výnimočnými vlastnosťami. Dobrou správou je, že s tehlovým domom Euroline môžete dostať všetko, čo očakávate.


1. Tehla je darom prírody 

Na trhu je pestrá ponuka stavebných materiálov. Väčšina z nich sa však pri výrobe nezaobišla bez použitia chemikálií. Ak sa ale rozhodnete pre Tehlový dom Euroline, tak stavíte na prírodný materiál, ktorý počas výrobného procesu do kontaktu s chemikáliami neprišiel.

Výsledok? Tehly vyrobené z hliny zmiešanej s vodou, vysušené a vypálené pri vysokej teplote nezaťažia životné prostredie a rovnako ohľaduplne sa budú správať aj k vášmu zdraviu. Kde absentujú chemické prísady, tam nemôže dochádzať k uvoľňovaniu škodlivín.


2. Stabilita a pevnosť sú synonymom tehlových domov

Stabilita je dôležitá z každého uhla pohľadu - stabilita podnikateľského prostredia a trhov, stabilita osobných, či pracovných vzťahov a pokračovať by sme mohli ešte veľmi dlho. Inak tomu samozrejme nie je ani v segmente stavebníctva. Pevný a stabilný dom je prirodzene základnou podmienkou. Z hľadiska únosnosti i pevnosti je tehla bez akýchkoľvek pochybností jednoznačným lídrom na trhu

To platí aj o tehlách Porotherm od spoločnosti Wienerberger, ktoré bez ohľadu podielu dierovania dosahujú vynikajúce hodnoty pevnosti tlaku. S takýmito pevnými tehlami nie je najmenším problém postaviť viacpodlažný tehlový dom, no ani niekoľkoposchodové komerčné stavby. Samozrejme bez toho, aby museli byť použité konštrukcie v podobe železobetónových stĺpov.


3. Bokom neostane ani tvarová stálosť tehál

Stavebné materiály musia byť po zabudovaní tvarovo stabilné a v žiadnom prípade nesmú meniť rozmery. Pokiaľ by to neplatilo, po čase môžu vznikať v murive trhliny, ktoré ani zďaleka nebudú predstavovať iba akýsi kozmetický nedostatok. Precízne vypálené tehly však nepripustia žiadne špekulácie o svojich kvalitách. Pri troške zveličenia môžeme tvrdiť, že riziko objemových / rozmerových zmien je asi také, ako pravdepodobnosť, že na vašom pozemku pristanú mimozemšťania.


4. Dom z tehál nepodlieza nastavenú latku

Pri pohľade na súčasné i nové výzvy, ktorým budú musieť už onedlho čeliť všetky stavby, je dnes jasné, že tehlový dom je tým správnym krokom. Na mysli tým máme predovšetkým smernicu Európskej únie, ktorá posúva nároky na energetickú hospodárnosť budov od roku 2020 zasa vyššie. Všetky novostavby rodinných domov budú musieť vyhovovať legislatívnym požiadavkám na takmer nulovú spotrebu energie.


5. Tehla so sebou prináša vytúžené ticho

V dnešnej uponáhľanej dobe dokážeme oceniť ticho viac, než kedykoľvek predtým. Viete si ale predstaviť, že vám nebude ticho dopriate ani vtedy, keď po príchode domov za sebou zavriete vchodové dvere? A čo by ste robili v prípade, keby ste cez steny obývačky museli počúvať síce veselé, ale niekedy predsa len otravné hulákanie z detskej izby?

Nemusíte mať obavy. Tehla vám so svojimi vynikajúcimi zvukovo-izolačnými vlastnosťami dopraje ticho potrebné na oddych. Ďalej tiež minimalizuje hluk z ulice alebo susedných izieb. No ak by ste svoj komfort chceli ešte viac vyšperkovať, tak si môžete pri projekte zvoliť špeciálne zvukovo-izolačné tehly AKUSTIK.



6. Dom z tehál vie, čo potrebujeme. Chládok v lete, teplo v zime

Tehla sa v dôsledku plynutia času nerozkladá, drevokazný hmyz jej neublíži a tak prakticky nevyžaduje špeciálnu údržbu. To však nie je všetko, tehlový dom dokáže potešiť majiteľa ešte viac. Na rad prichádza ďalšia prirodzená, ale zároveň výnimočná vlastnosť tehál, ktorá eliminuje extrémne teplotné rozdiely v interiéri rodinného domu. Reč je o akumulačnej schopnosti tehál.

Tehlový dom výborne akumuluje teplo, ktoré uvoľňuje postupne bez toho, aby sa v lete interiér objektu prehrieval. V zime naopak, bráni rýchlemu vychladnutiu, čím počas celého roka vytvára optimálne podmienky na príjemné bývanie so stabilnou teplotou interiéru.


7. Tehlový dom vs. požiar

Slamený ani drevený domček zo známej rozprávky o 3 prasiatkach nedokázal vzdorovať hrozbám vlka, no pri tehlovom domčeku vlk neuspel. Niečo podobné by sa žiaľ v reálnom živote odohralo pri požiari, z ktorého by najlepšie vyšiel práve tehlový dom. Dôvody sú viac-menej každému jasné.

Ako sme to už v úvode naznačili, tehly Porotherm sú vyrobené z hliny a vypálené pri teplote 900 až 1 000 °C. Sú nehorľavým materiálom, ktorý sa logicky z hľadiska reakcie na oheň zaraďuje do triedy A1 - nehorľavé. V praxi to znamená, že v prípade požiaru nehrozí zvyšovanie intenzity požiaru a ani odpadávanie alebo odkvapkávanie horiacich častí z murovanej konštrukcie (pri požiari horí vnútorné vybavenie domu, nie samotná konštrukcia obvodových alebo priečkových múrov). 


Čo je projekt Tehlový dom Euroline?

Projekt Tehlový dom Euroline je v princípe určený pre každého, kto plánuje v blízkej budúcnosti začať výstavbu rodinného domu. Projekt ponúka jednoduché, ale profesionálne, do posledných detailov premyslené riešenie realizácie výstavby domu z tehál bez toho, aby ste boli do niečoho nútení. V rámci projektu môžete získať kvalitné stavebné materiály z kategórie „štandard“, či „premium“ za veľmi výhodné ceny. Získate detailný projekt domu, individuálne poradenstvo a množstvo ďalších výhod. Viac informácii nájdete priamo na stránke projektu.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov