Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

4 dôvody, prečo si postaviť tehlový dom

4 dôvody, prečo si postaviť tehlový dom

19.02.2019

Obrázok

Váhate, či je výber tehly na výstavbu rodinného domu správnou voľbou? Spísali sme niekoľko dobrých dôvodov, ktoré môžu vašu dilemu ukončiť.

1. Zdravé a moderné bývanie

Predstavy o vlastnom bývaní sa môžu líšiť, no každý z nás chce pre svoju rodinu zdravé, kvalitné, bezpečné a moderné bývanie. Tehlový dom je ideálnou odpoveďou na všetky spomenuté požiadavky. 

Tehly spoločne s primeranou vrstvou vnútornej omietky prirodzeným spôsobom zabezpečujú optimálnu vlhkosť vzduchu v interiéri rodinného domu, čím vytvárajú základné predpoklady pre zdravé a príjemné bývanie. Že nejde iba o mlátenie prázdnej slamy vypovedajú výsledky rakúskeho výskumného parku Viva, podľa ktorých spomedzi viacerých alternatív obstál pri dosahovaní ideálnej klímy najlepšie tehlový dom.

Nuž a pri tehlovom dome na tom nebudete o nič horšie ani čo sa týka aktuálnych trendov. K dispozícii máte stovky hotových projektov, ktorým nechýba štýl, elegancia a ani originalita.

2. Vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti

Pri výbere stavebného materiálu na rodinný dom v prvom rade prihliadajte na parametre, ktoré vplývajú na celkové tepelnoizolačné vlastnosti obvodového plášťa. Dôležitosť tohto kritéria nie je dramatizovaná ani zveličovaná, pretože podľa smernice Európskej únie o energetickej hospodárnosti budov, bude po roku 2020 možné stavať len domy s energetickou spotrebou blížiacou sa k nule.

TIP: Nazrite do ponuky domov s energetickým štandardom A0.

Hodnoty prestupu tepla pri murive z tehál hrúbky 50 a 44 cm spĺňajú limity pre stavbu pasívnych rodinných domov. Tehlový dom vyhovuje prísnym normám už teraz. Tehly Porotherm T Profi dokonca požiadavky na tepelnoizolačné vlastnosti obvodového plášťa prekračujú a nevyžadujú dodatočné zateplenie. Pridanou hodnotou tehlového domu je optimálna letná i zimná tepelná pohoda, nízke vykurovacie náklady a ďalšie benefity, ktorým dáme priestor v nasledujúcich riadkoch. 

3. Tehly sú výnimočné po každej stránke

Tehly opúšťajú výrobné linky v dokonale suchom stave, vďaka čomu sa môžu pýšiť takmer nulovou výrobnou vlhkosťou. Ak k tomu pripočítame zníženie spotreby malty, alebo dokonca jej úplné vylúčenie z procesu murovania, tak niet divu, že v murive sa nachádza iba minimum stavebnej vlhkosti. Tento fakt v konečnom dôsledku vypovedá v prospech spomenutých tepelnoizolačných parametrov tehlového domu. 

Pálené tehly si však zaslúžia pozornosť aj pre vynikajúcu požiarnu odolnosť a pre ich objemovú i rozmerovú stálosť. Odborne navrhnutý a precízne postavený tehlový dom tak má prakticky neobmedzenú životnosť.

4. Komplexný systém, rýchla a nekomplikovaná výstavba 

Tehly predstavujú ucelené riešenie a ponúkajú komplexný systém rôznych tvaroviek, keramických blokov i stropných nosníkov. Tehly sa rovnako ako iné stavebné materiály nevyhli inováciám a prešli viacerými vylepšeniami. Na ich výrobu v súčasnosti dohliada počítačová technika, vďaka ktorej rozmerové odchýlky brúsených tehál nepredstavujú viac ako jeden milimeter. Presnosť tehál radikálne znížila množstvo potrebného lepidla, čím v podstate zmenila spôsob murovania.

Brúsené tehly sa tak môžu spájať buď tenkovrstvovou maltou (technológia Porotherm Profi) alebo murovacou penou (technológia Porotherm Profi Dryfix extra). Obe technológie murovania výrazne šetria materiál, peniaze i čas. V prípade peny sa čas murovania skráti dokonca až o polovicu. Výsledkom je teda nielen rýchlejšia výstavba tehlového domu, ale aj rýchlejšie sťahovanie sa do vlastného!

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov